You are not logged in.

#1 2016-06-10 10:08:12

Haemogoblin
Member
Registered: 2014-06-25
Posts: 8

8500 USB Working but not working

Earlier in the year I bought myself a usb 1.1 PCI card for my Powermac. I installed it but never got around to testing it until today.  Imagine my surprise when the system profiler actually displayed 4 USB ports! Yay it sees the card!

Eagerly I connected a mouse, nothing happens. Okey mayve it just didn't like the mouse. So I tried my card reader, nope still nothing. The USB card does not detect things when they are plugged in. Has anyone else had this problem? I have the USB driver extension and mass storage extension enabled.

Offline

#2 2016-06-10 16:13:14

cc333
Member
From: North S.F. Bay Area, CA
Registered: 2014-05-23
Posts: 571

Re: 8500 USB Working but not working

I'm not sure about this, but I think you need to have specific drivers installed, and there's an option in the Installer for "USB Adapter Card Support", so you might give that a try.

c


Main Macs: Early '09 Mac Pro, Mid '12 MacBook Pro 13"
Secondary Macs: Early '08 Mac Pro, Mid '12 MacBook Pro 15"
Playthings: Mac SE/30, 3.0 GHz Mavericks-based HackServe, Many others....
Desired: Lisa, Kanga PowerBook G3, Apple IIc, Apple II, Spare parts, etc.

Offline

Board footer

About ThinkClassic

ThinkClassic specialises in the maintenance, repair, restoration and modification of Vintage Apple and Macintosh computers. Ask questions and find answers about classic Apple desktops, laptops, accessories and peripherals.